Articole medicale

20.03.2023

Emsella, tratament noninvaziv și revoluționar pentru incontinență urinară și rejuvenare vaginală

Emsella, tratament noninvaziv și revoluționar pentru incontinență urinară și rejuvenare vaginală

În cadrul Rețelei Medicale Arcadia, pacienții au acces la un tratament revoluționar efectuat cu dispozitivul Emsella care are rolul de a strânge mușchii planșeului pelvian la bărbați și femei.  Acesta favorizează ameliorarea incontinenței urinare, dar și îmbunătățirea vieții sexuale. Studiile au demonstrat că 95% dintre pacienții care au urmat această procedură au raportat o ameliorare a afecțiunilor medicale menționate.
Emsella este un dispozitiv de ultimă generație dotat cu tehnologia patentată HIFEM – High Intensity Focused Electromagnetic Technology. Energia HIFEM induce contracții supramaximale, care provoacă stimularea și regenerarea musculară din zona pelvisului, respectiv controlul neuromuscular. Tratamentul este 100% sigur, cu acțiune electromagnetică, ușor de tolerat și confortabil.

Afecțiuni medicale tratate cu Emsella

Incontinența de efort este cel mai întâlnit tip de incontinență urinară în rândul pacienților. Apare atunci când mușchii planșeului pelvian devin mai slabi. Afecțiunea constă în pierderea involuntară de urină la eforturi fizice, precum strănut, tuse, mișcări bruște, aplecare, așezare. În mod normal, mușchii pelvieni sunt poziționați strâns în jurul uretrei. Adesea însă, aceștia se slăbesc după naștere, menopauză sau intervenții chirurgicale.
Este important de reținut că incontinența urinară poate apărea și la bărbați. După anumite proceduri de prostată, bărbații pot dezvolta unele probleme de scurgere a vezicii urinare.
Emsella tratează toată zona pelvisului, cu beneficii importante și pentru viața sexuală. Este un tratament optim pentru rejuvenare pelviană și laxitate. Disfuncțiile sexuale sunt provocate de înaintarea în vârstă, schimbările hormonale, obezitatea sau nașterea naturală.

Beneficiile tratamentului cu Emsella

 • Remediază și întărește podeaua pelviană;
 • Contribuie la controlul vezicii urinare;
 • Ameliorează disfuncțiile sexuale la bărbați și femei;
 • Se pot observa rezultate vizibile după prima ședință;
 • Reduce necesitatea unei intervenții chirurgicale invazive;
 • Ameliorează durerile cronice de spate;
 • Nu provoacă dureri în timpul procedurii.

În ce constă procedura Emsella?

Emsella folosește tehnologie electromagnetică pentru a stimula mușchii pelvieni. Această stimulare încordează mușchii planșeului pelvian și contribuie la controlul și atenuarea incontinenței urinare. Fiecare sesiune de tratament durează 28 de minute, echivalentul a 11.000 de exerciții Kegel. Va fi nevoie de aproximativ 6 tratamente, în funcție de nevoile și cerințele individuale ale pacientului.
Pentru o bună desfășurare a procedurii, este nevoie ca pacientul să adopte o postură dreaptă, cu picioarele depărtate, îmbrăcat lejer. Trebuie evitată purtarea bijuteriilor sau altor accesorii din metal pentru a nu afecta energia electromagnetică livrată de Emsella. Pacientul nu trebuie să dețină asupra sa dispozitive electronice. Femeile care vor să înceapă tratamentul nu trebuie să se afle în perioada menstruației.
Până în prezent, nu s-au raportat cazuri de pacienți care să asocieze procedura cu durerea. Dispozitivul Emsella permite reglarea intensității tratamentului, în funcție de reacția organismului. Tratamentul nu este dureros, iar senzația avută pe parcursul acestuia este asemănătoare cu cea a exercițiilor Kegel. Pacienții experimentează furnicături și contracții ale musculaturii pelviene care cresc treptat. Senzațiile interne se vor simți mai intens pe măsură ce mușchii se încălzesc, iar vibrațiile vor alterna între contracții rapide și pulsații profunde. Tratamentul nu atrage perioadă de recuperare, îți poți relua activitățile zilnice imediat după procedură.

Tratamentul Emsella se recomandă dacă:

 • Incontinența urinară afectează calitatea vieții;
 • Pacienta abia a născut;
 • Pacienta se află la menopauză;
 • Prezența scurgerilor de urină la cel mai mic efort depus;
 • Pacientul se confruntă cu probleme sexuale.

Este contraindicată procedura cu dispozitivul Emsella în caz de sarcină, menstruație, prezența implantelor metalice sau aplicatoarelor cardiace (ex. stimulatoare cardiace), insuficiență pulmonară, febră, proceduri chirurgicale recente sau hemoragii.
În cadrul Rețelei Medicale Arcadia, tratamentul Emsella se realizează în condiții de siguranță, alături de profesioniști cu experiență vastă.

Pentru programare, aveți la dispoziție numărul 0758.100.700, Call Center Arcadia Medical Beauty.