Articole medicale

03.04.2014

Maternitatea Arcadia oferă scaune auto pentru copil ca premii la tombola destinată mămicilor

Începând cu luna aprilie și până la finalul anului 2014, mămicile care nasc la Maternitatea Arcadia au șansa să câștige un scaun auto pentru copil, participând la tombola lunară Arcadia Mami. Proiectul face parte dintr-o campanie mai amplă, derulată de Arcadia și bebetex.ro, ce urmărește sensibilizarea tinerelor familii cu privire la siguranța bebelușilor și copiilor pe durata transportului auto și prevenirea accidentărilor.

În fiecare lună, tombola Arcadia Mami acordă două premii, fiecare constând într-un scaun auto pentru bebeluș, la tragerea la sorți participând automat toate mămicile care au născut la Maternitatea Arcadia în luna respectivă. Scaunele auto pregătite pentru tombolă sunt de cea mai bună calitate (marca Nania), având multiple elemente de siguranță și asigurând un confort sporit pentru copil, prin calitatea și proprietățile materialului folosit pentru tapițare. Spre încântarea celor mici și mari deopotrivă, scaunele sunt decorate cu îndrăgite personaje Disney.

În contextul mai amplu al grijii pentru sănătatea și viața copiilor, atenția acordată condițiilor de siguranță și confort în timpul deplasării cu mașina reprezintă o componentă extrem de importantă. Statisticile anului 2013 au plasat România pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de accidente auto, chiar dacă totalul acestora a scăzut cu 9% față de anul 2012. Conform studiilor, într-o coliziune produsă la viteza de 48,3 km/h, un pasager neasigurat cu centura mașinii poate fi aruncat cu o forță de 30 până la 60 de ori mai mare decât greutatea sa.
Centurile de siguranță sunt proiectate pentru a imobiliza pasagerul și pentru a distribui forța de impact către părți mai flexibile ale corpului, crescând astfel cu 50% șansele de a evita o accidentare gravă sau de a supraviețui unui accident.
Copiii sunt pregătiți să folosească bancheta din spate a mașinii și centurile de siguranță aferente, fără ajutorul unui înălțător, după ce depășesc înălțimea de 1,50 m, adică aproximativ între 8-12 ani. Până la acest stadiu, protejarea bebelușilor și copiilor în scaune auto adecvate este obligatorie; scaunul potrivit se alege în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului, dar și în funcție de tipul mașinii folosite.

Tombola Arcadia Mami

Vezi aici Regulamentul Tombolei Arcadia Mami.