Articole medicale

25.07.2018

Oamenii Arcadia au făcut echipă la joacă cu cei 40 de copii ai Centrului Multifuncțional din Târgu Frumos

Sâmbătă, 21 iulie, începând cu ora 14:00, voluntarii Arcadia și cei 40 de copii de la Centrul Multifuncțional Târgu Frumos s-au revăzut la Iași, pe cea mai înaltă colină a orașului, Dealul Bucium, pentru o serie de jocuri și acțiuni recreative în cadrul unui picnic în aer liber.

Am împărtășit cu drag bucuria și entuziasmul celor mici și am redescoperit farmecul și jocurile copilăriei împreună cu copiii participanți. Ne-am antrenat și ne-am implicat cu toții în jocuri de echipă amuzante și relaxante care au adus încântarea pe chipul nostru. Jocuri sportive precum fotbal, badminton, “țară, țară, vrem ostaș”, “capul dragonului”, “parașuta colorată” au făcut din ziua de sâmbătă o amintire memorabilă pentru copiii de școală primară proveniți din medii defavorizate. „A fost cea mai frumoasă zi și mi-aș dori să mai vin o dată aici, în Iași” a mărturisit micuța Ioana, 8 ani.

Arcadia facilitează accesul copiilor din medii defavorizate la educație în cadrul unui parteneriat strategic cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Împreună, sprijinim 40 de copii cu risc crescut de abandon școlar din cauza sărăciei, din comunitatea Târgu Frumos, le susținem educația și îi implicăm în activități informale. 

„A fost o după amiază frumoasă alături de niște copii sinceri, isteți si dornici de afecțiune și atenție. Ne-am jucat, am povestit, ne-am distrat împreună. A fost plăcut să trăim și să ne amintim  vremurile copilăriei de altădată alături de acești minunați copii!”, a fost impresia colegei noastre, Mihaela Ciubotariu, asistent medical generalist chirurgie, care a participat ca voluntar la evenimentul in aer liber.

Rețeaua de sănătate Arcadia derulează constant acțiuni de responsabilitate socială și sprijină proiecte de dezvoltare locală și regională, din dorința de a se implica în viața comunității și a reprezenta un vector de schimbare.

Prin susținerea evenimentelor sportive și culturale, screening și consultații deschise, acțiunilor umanitare, activități pentru copii, Arcadia privește spre viitor și pune consecvent în aplicare principiile pe care le promovează: educație pentru sănătate, viață activă, alimentație sănătoasă, grijă și compasiune față de semeni.

Picnic Bethany