Articole medicale

12.08.2022

Pachetul de evaluare a riscului de ateroscleroză periferică

Pachetul de evaluare a riscului de ateroscleroză periferică

Ateroscleroza, principalul proces care afectează arterele, presupune îngroșarea vaselor de sânge. Consecința este reducerea aportului de sânge la țesuturi.

Peretele unei artere este format din trei foițe, care sunt denumite (de la interior spre exterior): intimă, medie și adventice. În ateroscleroză se acumulează între intimă și medie diverși constituenți ai sângelui, printre care colesterol, trombocite, leucocite și calciu. Astfel apare îngroșarea peretelui arterial, care determină scăderea fluxului sangvin și, implicit, oxigenarea necorespunzătoare a unor teritorii importante.

Arterele periferice sunt cele care transportă sângele de la inimă spre restul organismului. Îngustarea lor este cunoscută sub denumirea de boală arterială periferică, care este un indicator foarte important al bolii coronariene.

Mereu aproape de așteptările și nevoile pacienților, Arcadia – Spitale și Centre Medicale pune la dispoziția pacienților Pachetul de evaluare a riscului de ateroscleroză periferică, un pachet de servicii medicale cu decontare CAS care cuprinde:

  • Analize de laborator: hemoleucogramă, colesterol total, HDL colesterol, LDL colesterol, trigliceride, glicemie, uree, creatinină, TGP, TGO, VSH, sumar urină;
  • Consultație inițială cardiologie;
  • Ecocardiografie de stres Epiq 7;
  • Electrocardiogramă (ECG);
  • Angiografie CT aortă și artere periferice membre, însoțită de interpretare și indicație terapeutică minim invazivă;
  • Spitalizare timp de o noapte în rezervă cu două sau mai multe paturi.

Preț pachet: 500 lei

Pentru a accesa serviciile medicale aferente Pachetului de evaluare a riscului de ateroscleroză periferică, pacienții au la dispoziție pentru programări numărul de telefon 0232 920  Call Center Arcadia.

Mențiuni

*Pachetul de evaluare a riscului de ateroscleroză periferică poate fi accesat pe baza biletului de trimitere CAS pentru specialitatea Cardiologie, în limita fondurilor disponibile.