Articole medicale

13.06.2024

Recuperare medicală robotizată fără internare, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia

Recuperare medicală robotizată fără internare, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, parte din Rețeaua Medicală Arcadia, este specializat în reabilitarea funcțională și creșterea calității vieții pacienților prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Cu o abordare multidisciplinară și echipamentele de ultimă generație din portofoliu, spitalul implementează planuri individualizate de recuperare pentru o gamă largă de afecțiuni medicale.
Sistemele robotizate din Centrul de terapie reprezintă o soluție complexă de recuperare pentru pacienții cu afecțiuni post traumatice, musculoscheletale, afecțiuni reumatismale inflamatorii, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni neurologice și neuromotorii: recuperare post AVC, recuperare post traumatism vertebro-medular acut/cronic, post traumatism cranio-cerebral acut/cronic, reabilitare în caz de infirmitate motorie cerebrală cronică (adolescent/adult), scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică, reabilitare după intervenții de neurochirurgie, recuperare medicală după intervenții de ortopedie etc.

Pachete integrate de servicii de recuperare medicală robotizată, în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, la tarif special

Pe lângă pachetele de servicii medicale cu internare, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia lansează pachetele integrate de servicii de recuperare medicală robotizată în ambulatoriu, fără internare, pentru 10 zile de tratament.

Pachetele de servicii medicale se personalizează în funcție de nevoile de recuperare ale pacientului și includ ședințe de kinetoterapie, electroterapie și recuperare medicală robotizată (includerea unei tehnologii, în funcție de patologia pacientului și planul de recuperare individualizat creat pentru obținerea unui rezultat optim).

Tehnologia robotizată din Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este bazată pe factorii esențiali în recuperare: intensitate mare, modalitate de tratament adaptată și funcțională, o terapie motivantă și antrenantă pentru pacient.
Akuis Sintesi este un sistem pentru antrenamentul forței și rezistenței musculare, cu feedback în timp real privind forța, puterea, viteza, poziția, simetria și postura, cu posibilitatea vizualizării graficelor și mărirea lor pentru o monitorizare clară și ajustarea mișcării.
Lokomat este un sistem robotizat pentru recuperarea și reeducarea mersului pe bandă, care permite inițierea mersului în siguranță, într-un mod controlat.
Andago este un sistem robotizat pentru recuperarea mersului pe sol, cu sprijin robotizat (simetric/asimetric), și antrenamentul echilibrului.
Sistemele PROKIN sunt platforme pentru antrenamentul și reeducarea echilibrului. Sistemele sunt concepute pentru a evalua echilibrul și stabilitatea și pentru a crea un tratament specific în funcție de necesități.
Armeo Spring este un dispozitiv de tip exoschelet, pentru recuperarea membrului superior.
Tigo este o bicicletă de recuperare antispatică pentru mâini și picioare, cu rezultate foarte bune în tratamentul bolii Parkinson, post AVC, al sclerozei multiple sau al limitării ale mobilității.

Sistemele de realitate virtuală, Khymeia VRRS și Nirvana, pot fi incluse în planul personalziat de recuperare medicală, în funcție de particularitățile pacientului.
Sistemul Khymeia VRRS este un echipament de recuperare bazat pe module cu obiective terapeutice specifice: modul ortopedic, modul pentru mână, modul de realitate virtuală imersivă, modul logopedie, modul fonație, modul cognitiv.
Nirvana este un sistem de recuperare neuromotorie prin stimulare multisenzorială în realitate virtuală imersivă.

Rezervă pachetul tău de servicii de recuperare medicală robotizată fără internare (în sistem ambulatoriu) la tarif special, 4950 lei pentru un program de 10 zile.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia înseamnă un circuit unic pentru fiecare pacient, evaluarea inițială care include atât evaluarea medicală, cât și a stilului de viață al pacientului, realizându-se un profil complex. Reevaluările continue permit analiza constantă a progreselor pacientului și redefinirea planului terapeutic individualizat pentru îndeplinirea obiectivelor de recuperare.

Pentru programarea unei consultații sau pentru informații suplimentare, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

www.arcadiarecuperare.ro