Articole medicale

14.03.2023

SPECTRA XT, tratament revoluționar de rejuvenare și revitalizare a pielii

SPECTRA XT, tratament revoluționar de rejuvenare și revitalizare a pielii

La Arcadia Medical Beauty pacienții beneficiază de tratamente estetice revoluționare asistate și de tehnologia cu laser Spectra XT.
Spectra XT este o platformă profesională cu laser ND:Yag cu efect în diminuarea imperfecțiunilor pielii, precum pistruii, cicatricile, pete pigmentare sau îndepărtarea tatuajelor. Dispozitivul se folosește în tratarea afecțiunilor clinice, dar și în procesul de îmbunătățire a aspectului pieliiTehnologia este abordată mai mult în tratamentele faciale, dar cu beneficii și în cele corporale.
Este un dispozitiv avizat pentru îndepărtarea tatuajelor și melasmei. În funcție de tipul de tratament abordat, Spectra XT dispune de patru lungimi de undă, compatibile cu majoritatea tipurilor de piele.

Beneficiile Spectra XT

 • Tratează leziunile pigmentare ale pielii: pistrui sau pete pigmentare;
 • Tratează melasma;
 • Ameliorează roșeața;
 • Reduce dimensiunea porilor;
 • Estompează cicatricile sau semnele pielii;
 • Ameliorează acneea și problemele eritemului;
 • Minimizează inflamațiile pielii;
 • Rejuvenează și revitalizează pielea;
 • Tratează micoza unghiilor;
 • Îndepărtează tatuajele nedorite.

Cum funcționează laserul Spectra XT?

Laserul Spectra XT oferă patru lungimi de undă reglabile pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii, variind de la cea mai scurtă, de 532 nm, la cea mai profundă, de 1064 nm. Lungimile de undă sau culorile diferite livrate de laser acționează individualizat asupra pielii, în funcție de afecțiunea clinică.
Versatilitatea laserului Spectra XT minimizează riscul de deteriorare a suprafeței pielii. Energia transmisă de laser are efect de exfoliere, cu rolul de a stimula vindecarea naturală prin producția de colagen și elastină. Tratează hiperpigmentarea tenului și reduce riscul de inflamație.
Proprietatea sa celebră, de ultimă generație, vizează echilibrul melaninei din piele (pigmentul care formează petele de pe piele) prin generarea de căldură și eliminarea celulelor nedorite. Energia laserului acționează la nivelul petelor pielii și le distribuie în mici fragmente care dispar ulterior.

Aspecte importante despre tratamentul Spectra XT:

 • Ședința de tratament durează între 30 – 60 minute;
 • Este nevoie de aplicarea unei creme anestezice în tratamentele de eliminare a tatuajelor;
 • Timp de recuperare: între 1 – 3 ore după procedură, pentru ameliorarea efectului de roșeață;
 • Rezultatele devin vizibile după câteva zile și se păstrează în timp.

Cele mai populare 6 tratamente efectuate cu Spectra XT

1. Hollywood Carbon Peel și rejuvenare facială
Cu Spectra XT se poate realiza celebrul tratament Hollywood Carbon Peel. Durează 20 de minute și începe cu aplicarea pe față a unei loțiuni de carbon. Scopul său este de a transforma aspectul îmbătrânit al pielii într-unul tânăr și revigorant. Este o procedură blândă și sigură pentru majoritatea tipurilor de piele. Efectele sale benefice se observă în scurt timp și este cea mai abordată metodă de înfrumusețare în rândul vedetelor. Spectra XT asistă tratamente de peeling care vizează și reducerea porilor dilatați, pentru o textură a pielii mai uniformă și mai luminoasă.

2. Tratarea melasmei și a hiperpigmentării pielii
Spectra XT oferă rezultate spectaculoase în tratamentul melasmei. Este primul dispozitiv avizat în tratarea acestei afecțiuni. Datorită capacității sale de tratare a melasmei, reușește să echilibreze petele pigmentare prin separarea și eliminarea celulelor nesănătoase. Procedura implică acționarea a două funcții: un foto-amplificator combinat cu energia laser de iluminare și uniformizare a nuanței pielii. Foto-amplificatorul are rolul de a spori efectele laserului.
Tratamentele cu laser Spectra XT pot contribui la reducerea pigmentării vizibile prin descompunerea moleculelor de melanină. Efectul laserului va permite sistemului imunitar să le elimine.
Daunele solare sunt reversibile cu Spectra XT. Lungimile de undă extinse ale acestui tratament pot ajuta la combaterea pigmentării cauzate de expunerea la soare, cum ar fi lentiginele și keratoza seboreică.

3. Tratamentul rozaceei și a roșeții pielii
Tehnologia oferită de tratamentul Spectra XT contribuie la eliminarea vaselor de sânge specifice rozaceei și la uniformizarea nuanței pielii.
Gama largă de lungimi de undă furnizate de Spectra XT poate acoperi o multitudine de nevoi ale pielii. Tratamentele faciale cu laser contribuie la întinerirea pielii și combate efectele de roșeață. În astfel de tratamente se folosesc lungimi de undă mai blânde pentru a se menține pielea intactă și sănătoasă.

4. Îndepărtarea tatuajelor
Cu Spectra XT, toate tipurile de tatuaje, indiferent de intensitatea lor, sunt îndepărtate prin aplicarea unui anumit tip de lungime de undă. Energia laser acționează pe fiecare particulă de cerneală și o descompune în mici fragmente. Ulterior, particulele colorate se vor elimina în mod natural.

5. Ameliorarea acneei și diminuarea cicatricilor post-acneice
Acneea răspunde la tratamentele efectuate în mod repetat cu laser. Procedurile contribuie la ameliorarea acneei active, a cicatricilor și a înroșirii asociate cu acneea.

6.Tratament pentru onicomicoza
Prin procedurile Spectra XT se tratează și afecțiunile clinice, cum ar fi ciuperca unghiei. Onicomicoza se află în rândul celor mai tratate infecții fungice cu Spectra XT. Acționează prin încălzirea unghiei afectate și a pielii din jur.

Când se recomandă tratamentul?

Spectra XT tratează diverse afecțiuni ale pielii, dar te ajută și să previi semnele incipiente ale îmbătrânirii. Tratamentul este potrivit dacă îți dorești un ten mai sănătos, cu aspect radiant și tânăr.
De obicei, tratamentul se repetă odată la 4 săptămâni. În funcție de complexitatea cazurilor clinice, sunt necesare de la 3 până la 6 ședințe pentru dobândirea unor rezultate spectaculoase.

Ședințele de tratament se realizează personalizat, în funcție de particularitatea cazului tău clinic.

Descoperă ofertele Arcadia Medical Beauty pentru sănătatea și frumusețea ta aici.

Pentru programare, aveți la dispoziție numărul 0758.100.700, Call Center Arcadia Medical Beauty.