Articole medicale

17.07.2015

„Trebuie să îți dorești enorm, ca să poți realiza puțin!”

Prof. Dr. Dragos Negru

Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală

„Trebuie să îți dorești enorm, ca să poți realiza puțin!”

1. Centrul de Imagistică Medicală, pe care îl coordonați, a fost cel care a dat startul proiectului Arcadia, în urmă cu 7 ani. Acum, întreaga rețea medicală de spitale și centre medicale împlinește 5 ani de activitate. E un an al bilanțurilor, așadar.

Care credeți că sunt reușitele cele mai importante ale unei instituții de sănătate?

Arcadia Medical Center - Centrul de Imagistică Medicală a împlinit 7 ani în luna martie, într-adevăr.

E „copilul” meu favorit și sunt foarte mândru de el: crește frumos, armonios, învață mult, se perfecționează, adaugă noi standarde de explorare și implementează ghiduri care îl fac cu siguranță „premiantul clasei”!
O instituție de sănătate are succes în măsura în care este capabilă sa rezolve prompt și eficient problemele pacienților, iar rețeaua medicală Arcadia nu face excepție. Nu este deloc simplu, iar pentru realizarea acestui deziderat este necesară adoptarea de standarde și ghiduri procedurale într-un ambient prietenos și funcțional și, în același timp, aplicarea lor de către o echipă medicală onestă, conectată permanent cu toate noutățile din domeniu, amabilă și pasionată.

2. În spatele statisticilor, sutelor de mii de diagnostice și cazuri, fiecare cu povestea sa, se ascund cu siguranță, „după cortină” și numeroase provocări. Ce anume ghidează totuși, performanța?

Trebuie să-ți dorești enorm, ca să realizezi puțin! Cu alte cuvinte, pentru a fi performant trebuie să muncești mult și constant, să iubești ceea ce faci, să ai compasiune pentru aproapele tău aflat în suferință, să poți lucra în echipă și să comunici bine cu pacienții și famiiile acestora, colegii și administrația. Acestea sunt constantele care întrețin și ghidează performanța, nu există alte „scurtături” sau trucuri.

3. Cum reușește un medic cu o viață profesională atât de încărcată să găsească echilibrul?

Cu greu... E nevoie de multă înțelepciune, voință și hotărâre pentru a dobândi un soi fragil de echilibru!

4. Arcadia a crescut sub ochii dumneavoastră - cum ați descrie-o acum, la 5 ani de la înființare?

Spitalele, Centrul de Imagistică Medicală și rețeaua de Policlinici se maturizează, sunt ancorate perfect în realitate, se dezvoltă armonios și cred că oferă puncte profesionale atractive pentru pacienții din regiunea Moldovei. Și, poate că printre cele mai proeminente trăsături ale activității Arcadiei sunt unitatea și dedicarea întregii echipe medicale și administrative.

Urez din toată inima acestei echipe „La mulți ani!”

Powered by Froala Editor