Articole medicale

05.07.2018

Ultrasonograful Invenia Abus – în exclusivitate regională la Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia

Grija pentru sânii cu țesut dens este o provocare pentru imagistica modernă, în primul rând din cauza limitărilor aplicațiilor mamografiei în situații de acest gen. Prezența țesutului mamar dens nu este un motiv de alarmare, ci unul de a apela la un sistem de diagnosticare potrivit, oferit acum la Arcadia de ultrasonograful Invenia Abus. Densitatea se referă la o structură formată mai mult din țesut decât din grăsime și este o caracteristică întâlnită des la femeile cu vârsta sub 40 de ani, dar nu numai. 
 
Ultrasonograful Abus este dedicat screeningului cancerului mamar pentru femeile cu țesut mamar dens și creează, folosind doar ultrasunetele, o imagine 3D a sânului.
 

Cum se desfășoară examinarea cu ultranosograful Invenia Abus?

 
Nu este necesară nicio pregătire specială pentru acest tip de examen medical din partea ta. Este indicat doar să ai în vedere faptul că va trebuie să te dezbraci în partea superioară a corpului, deci este bine să te îmbraci adecvat.
 
Te vei întinde pe un pat în poziția indicată de medic. Poziția corectă este foarte importantă pentru obținerea unei imagini de calitate superioară și pentru un diagnostic complet. O loțiune hipoalergenică va fi aplicată pe sâni, inclusiv pe aureole. În continuare, medicul va atașa pe transductor un dispozitiv de unică folosință care va facilita contactul cu zona examinată. Sistemul de scanare, cu un transductor perfect adaptat anatomiei feminine, va fi pus în mișcare de medic, prin simpla apăsare a unui buton, începând din zona inferioară a sânului spre zona superioară a acestuia. 
 
Transductorul de 15 cm are o formă care se mulează perfect pe sân, îmbunătățește rata de penetrare a ultrasunetelor și surprinde un câmp care este de cel puțin 3 ori mai mare decât cel obținut de un transductor tradițional. Sistemul produce 3 milioane de pixeli pe secundă.
Programul de compresie asistată Invenia conține 3 nivele pre-setate care vor fi selectate pe rând, în timp ce tu vei fi rugată să respiri normal.
Pentru un examen complet sunt necesare 6 volume, câte 3 pentru fiecare sân. Aceste volume se suprapun, pentru o imagine completă a sânului. În mod obișnuit, volumele vor include imagini anterior-posterior pentru zona centrală, cea din stânga și respectiv dreapta a fiecărui sân. Medicul va putea personaliza sistemul de lucru și imagini adiționale pot fi luate atunci când e necesar.
După ce toate imaginile sunt obținute, se creează o imagine de ansamblu, o hartă a sânului în care sunt evidențiate eventualele zone cu anormalități. 
 
Dacă avem în vedere inclusiv pregătirea pacientului, examenul medical cu Invenia Abus durează aproximativ 30 de minute. 
 

Care sunt avantajele examinării cu Invenia Abus?

 
Sistemul tradițional de ecografie este dependent de operator și presupune timp extins de examinare, lucrând pe zone numite arii focale. Care este inconvenientul? Zonele aflate între ariile focale vor avea o rezoluție mai mică. Sistemul folosit de Invenia Abus obține o imagine de rezoluție superioară a întregului sân și procesează mai multe date decât sistemele tradiționale.
 
Practica a demonstrat faptul că Invenia Abus a îmbunătățit detecția cazurilor de cancer cu 35,7% față de diagnosticarea doar prin prisma rezultatelor obținute prin mamografie. Invenia Abus poate descoperi cancerul de sân în situații în care mamografia nu obține niciun rezultat.
 
Examinarea cu Invenia Abus este:
 
  • extrem de utilă în cazul în care ai țesut mamar dens;
  • neiradiantă;
  • nedureroasă;
  • rapidă;
  • complexă;
  • oferă o imagine 3D a ambilor sâni, care permite evidențierea zonelor cu anomalii;
  • imaginile obținute pot fi memorate și accesate de fiecare dată pentru a putea fi facilitată comparația între scanări.
Țesutul mamar dens necesită un examen suplimentar mamografiei pentru detectarea eventualelor situații de risc pentru sănătate. Examinarea cu ultrasonograful Invenia Abus este disponibilă în exclusivitate regională la Centrul de Sănătate a Sânului Arcadia. Detalii și programări la numărul de Call Center – 0232 920.