Articole medicale

05.07.2011

Vino cu alunița la control, în Iulius Mall!

Organizația Mondială a Sănătății a aniversat pe data de 11 iulie Ziua Mondială a Populației. Arcadia Hospital a marcat acest eveniment printr-o acțiune ce a avut drept scop informarea populației cu privire la importanța evaluărilor periodice și a măsurilor de prevenție a cancerului de piele.

Astfel, sâmbătă, 16 iulie, în intervalul 10.30 - 20.30, o echipă de medici dermatologi  Arcadia a fost  prezentă la standul special amenajat la etajul I din Iulius Mall Iași, pentru a realiza gratuit dermatoscopii și pentru a oferi persoanelor interesate un plan terapeutic personalizat.

Aproape 100 de persoane au beneficiat de evaluările realizate de echipa medicală din cadrul Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, formată din Dr. Adelina Batog,  Dr. Gabriela Stoleriu și Dr. Petronela Cozma.

"În urma acțiunii nu a fost identificată nici o persoană cu suspiciune de melanom. Doar 6 pacienți au fost identificați cu nevi displazici, pentru care s-ar impune o supraveghere dermatoscopică mai riguroasă", a declarat dr. Adelina Batog, medic specialist dermatovenerologie Arcadia Hospital.

Prin acest demers, Arcadia Hospital continuă seria de acțiuni medicale dedicate populației, organizate în colaborare cu Iulius Mall Iași. 

Ca urmare a rezultatelor acestei acțiuni, specialiștii Arcadia au întocmit o listă de recomandări generale, pentru sănătatea alunițelor și a pielii noastre, de care să ținem cont:

  • Este necesară evaluarea dermatoscopică la 6 luni, în cazul nevilor displazici (cu potențial mai mare de transformare) și la 8-9 luni, în cazul nevilor obișnuiți.
  • Evitarea traumatismelor locale - spălatul cu un burete abraziv, ștergerea prea agresivă cu prosopul.
  • Evitarea expunerii prelungite la soare.

Utilizarea cremelor de protecție solară cu factor mare de protecție.