Articole medicale

05.03.2018

Voluntarii Arcadia au participat la un atelier de creație pentru copiii de la Tg. Frumos

Primăvara este o stare de spirit, veselă și inocentă, pe care voluntarii Arcadia au retrăit-o grație copiilor de la Centrul Multifuncțional din Tg. Frumos. La finalul lunii februarie ne-am reîntâlnit cu ei, pentru a realiza mărțișoare și felicitări colorate, în cadrul unui nou atelier de lucru. Dorința de joacă, de creație și relaxare au fost câteva dintre expresiile surprinse pe chipul celor mici.

Activitățile de creație în compania lor, a celor mai mici și inocenți dintre noi, au fost dintotdeauna o resursă de energie pozitivă și de emoție. Crearea unor materiale care să simbolizeze primăvara ne-a provocat și ne-a impresionat în același timp.

Domnul doctor Mihai jr. Crețeanu, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală a participat împreună cu soția la acest atelier de lucru și a descris astfel momentele trăite: “Experiența a fost atât emoționantă cât și încântătoare. Emoționantă pentru că am fost în mijlocul acestor copii, pentru care un zâmbet și o vorbă bună sunt atât de importante și încântătoare pentru a putea împărți bucurie”.

Am împărtășit din bucuria și entuziasmul celor mici, care au pus mult suflet în realizarea unei felicitări pentru „mama” sau a unui mărțișor pentru cineva drag. Au utilizat hârtii colorate, sclipici și lipici, carioci precum și diverse figurine.

Maria Dadacus, asistentă medicală Arcadia, a făcut parte din echipa de voluntari Arcadia, care și-a dedicat timpul pentru a fi alături de micuți; în compania cărora a petrecut clipe minunate: „A fost o experiență foarte frumoasă, sunt niște copii minunați. Nu mă așteptăm sa fie așa frumos. Aveam emoții însă, după ce m-am așezat cu ei la masă am uitat de emoții si nici nu știu când au trecut așa de repede cele 2 ore”.

Atelierul cu tematică de primăvară a fost deosebit și pentru Cristiana Totoi, asistentă medicală din echipa Arcadia: „Este pentru prima dată când particip în acest proiect și vreau să subliniez faptul că a fost o experiență de neuitat, magică. Mă bucur că există acest proiect pentru că le oferă copilăria acestor copii. Este plăcut să vezi cum se bucură de acele momente și cum te poți bucura alături de ei. Sunt niște copii deosebiți care, chiar dacă provin din familii ce au destule probleme financiare, sunt foarte bine crescuți. Cele 2 ore petrecute alături de ei au trecut foarte repede și chipul lor vesel și luminos vor rămâne veșnic în sufletul meu.

Zâmbetul inocenței și spiritul de primăvară au cucerit pe toți cei prezenți, care s-au bucurat de activitățile realizate împreună. „Aștept cu mare drag reîntâlnirea cu acești copii. Sunt atât de cuminți, au atât de multă dragoste de oferit și au atâtea de povestit. Mica escapadă la Tg. Frumos mă încarcă cu energie pozitivă până la următoarea întâlnire”, este concluzia exprimată de către Daniela Vlas, asistent manager Arcadia.

Voluntarii vor continua să le fie alături copiilor și în perioada următoare prin participarea la atelierele dedicate celor 40 de copii de la Centrul Multifuncțional din Tg. Frumos, pe care Arcadia îi susține în parteneriat cu Fundația Bethany.