REȚEA MEDICALĂ

Arcadia Sf. Lazăr

Arcadia Sf. Lazăr

Prezentare

Situat în centrul Iașului, pe strada Sf. Lazăr nr. 37, în clădirea Solomon’s, Centrul de Recuperare Medicală Arcadia oferă soluții avansate și personalizate de tratament pentru copii și adulți.

Totul într-un singur loc: de la fizioterapia și kinetoterapia clasică la fizioterapia modernă și kinetoterapia asistată de tehnologia avansată David, de la prevenție și întreținere la recuperare medicală.

 

În Centrul de Recuperare Medicală Arcadia, pacienții pot urma ședințe masaj terapeutic sau general, sesiuni de fizioterapie clasică (curenţi galvanici, diadinamici, Trabert sau interferenţiali, TENS, electrostimulare  funcțională, ionizare, terapie ultrasunete, laserterapie etc) și kinetoterapie clasică, pentru reeducare posturală, creșterea mobilității articulare, tonifiere musculară.
Centrul de Recuperare Medicală Arcadia include și sistemul revoluționar DAVID, un sistem revoluționar de terapie, format din echipamente computerizate, care realizează o evaluare a mobilității segmentelor articulare pe toate planurile de mișcare și a forței tuturor grupelor musculare. Prin aceste echipamente, se acționează asupra musculaturii superficiale și profunde, cea din urmă fiind mult mai greu de accesat și recuperat cu mijloacele clasice.
Sistemul David cuprinde două componente majore și vizează zonele principale ale aparatului musculo-scheletal: coloana vertebrală, mâini și umeri, șold și genunchi.
Componenta modernă de fizioterapie este bazată pe trei tehnologii de funcționare: Deep Oscilation, Caretherapy și Lasertherapy.
Sistemul Deep Oscilation este o tehnologie care acționează un câmp electrostatic, intermitent, cu oscilații profunde, pentru a stimula transportul lichidului interstițial și a tuturor componentelor sale. Astfel, țesutul își recâștigă mobilitatea și funcționalitatea, calitatea musculară este îmbunătățită, iar durerea este calmată.
Sistemul Caretherapy acționează asupra corpului printr-un transfer de energie capacitiv și rezistiv atât în interiorul matricei celulare, cât și în interiorul celulei. Tratamentul reduce edemele și durerea, relaxează musculatura, îmbunătățește mobilitatea articulațiilor și are efecte benefice asupra sistemului vascular.
Terapia cu laser are un efect puternic în cazul afecțiunilor cronice și a diverselor tipuri de inflamații. Circulația sanguină se îmbunătățește iar plăgile se cicatrizează rapid.
Planurile de tratament cu Sistemul David pot fi urmate concomitent cu cele clasice sau independent.

Efectele benefice ale programelor de recuperare medicală sunt de necontestat. Asocierea sistemelor diferite – clasic, modern și asistat de tehnologie –, echipa medicală specializată și experimentată și suportul oferit de întreaga rețea sunt doar o parte dintre avantajele pe care pacienții le au în Centrul de Recuperare Medicală Arcadia.

Serviciile de recuperare medicală oferite în Centrul de Recuperare medicală Arcadia sunt completate de cele disponibile în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cea mai complexă soluție de recuperare din Europa, care include sisteme robotizate, de ultimă generație.