Articole medicale

13.04.2020

Tot mai aproape de pacienți, prin program extins, condiții de siguranță și consultații video

Dr. Sorin Nistor, medic primar Pneumologie, este Director Medical Arcadia – Spitale și Centre Medicale, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale din regiunea de Nord-Est.

Este o perioadă dificilă atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate. Care e răspunsul pe care Arcadia îl dă acestei provocări majore?

În această perioadă, sistemul Arcadia a fost reconfigurat, pentru a răspunde nevoilor tuturor pacienților. Spitalele Arcadia funcționează în condiții de maximă siguranță, iar programul Centrelor Medicale a fost extins, tocmai pentru a răspunde solicitărilor pacienților. Am aplicat toate măsurile pentru a menține un spațiu sigur pentru toți: pacienți și echipă medicală.
Lansarea serviciului de telemedicină Arcadia înseamnă grijă și respect pentru pacienți, care pot obține acum recomandarea medicului fără să iasă din casă.

Care sunt bazele pe care este fondat serviciul de telemedicină Arcadia?  

Având în vedere limitările aduse circulației și, în același timp, semnalele primite de la pacienți, am considerat absolut necesar să lansăm un serviciu care să permită tuturor accesul la expertiza medicilor Arcadia fără să iasă din casă.
Telemedicina, consultația la distanță, înseamnă acces rapid și facil la servicii medicale. Aplicațiile serviciului de telemedicină sunt numeroase și au importante beneficii pentru pacienți, dar și pentru medici, extinzând posibilitățile de cooperare și suport interdisciplinar.
Acest serviciu medical își dovedește utilitatea mai ales acum, dar avantajele sale trebuie privite și dincolo de contextul pandemiei.

„Faptul că medicul este față în față cu pacientul, prin tehnologia video, este un mare avantaj.”

Care sunt beneficiile pentru pacienți?

Peste 100 de medici, din peste 40 de specialități, sunt doar la un telefon distanță, prin ArcadiaLine, serviciul de telemedicină Arcadia. Pacienții pot obține recomandarea medicului fără să iasă din casă.
Raportul medical este transmis, la finalul consultației la distanță, pe e-mail, tocmai pentru ca pacientul să aibă siguranța că urmează întocmai recomandarea specialistului.
Faptul că medicul este față în față cu pacientul, prin tehnologia video, este un mare avantaj.

Cum pot accesa pacienții serviciul de video-consulație? 

Serviciul de telemedicină Arcadia este foarte ușor de accesat. Pacientul sună la 0232 920, se programează la medicul și specialitatea dorită și, în ziua și la ora programată, intră în video-conferință cu medicul. Dacă este cazul, pacientul poate transmite dosarul său medical (rezultatul analizelor sau al altor investigații medicale). În continuare, consultația se desfășoară în condiții similare celor din cabinetele Arcadia.

Cum se pune un diagnostic prin sistemul de video consultație?  

Consultația începe cu discuția medic-pacient. Anamneza înseamnă un dialog condus de medic astfel încât acesta să poată stabili premisele corecte către obținerea diagnosticului.
Urmează analiza dosarului medical. Pacienții au posibilitatea de a transmite toate informațiile medicului, anterior video-conferinței. Dacă pacienții au un istoric medical în Arcadia, medicul are acces direct la acesta, prin intermediul sistemelor informatice interne.
În unele specialități, medicul poate solicita pacientului să reproducă anumite gesturi, în măsură să-i ofere alte puncte de sprijin pentru diagnostic. Este o interacțiune cât mai apropiată de cea din cabinet.
Atunci când este necesar, medicul poate recomanda investigații suplimentare sau o programare la o consultație în cabinet. Toate acestea se pot realiza în Centrele Medicale Arcadia care, cum am arătat, funcționează cu program extins în această perioadă.

Informații detaliate despre serviciul de telemedicină Arcadia sunt disponibile pe pagina dedicată – https://www.arcadiamedical.ro/arcadialine.

Pentru programări, pacienții au dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Powered by Froala Editor