Articole medicale

18.11.2011

Arcadia recomanda conferinta „Ai copil. Învață să fii părinte”

Ai copil. Învață să fii părinteTuturor celor care doresc să se specializeze în dificila și minunata „profesie” de părinte, Arcadia le recomandă conferința „Ai copil. Învață să fii părinte”, care va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, între orele 10:00 – 18:00, la Teatrul Luceafărul din Iași, eveniment la care rețeaua de sănătate va fi prezentă în calitate de sponsor.

Conferința va include workshop-uri susținute de psihologi, medici și specialiști de înalt nivel în programe de educație și dezvoltare sănătoasă a familiei.

Activitățile întregii zile vor fi interactive, centrate pe găsirea de soluții concrete pentru probleme ridicate de cei prezenți, astfel încât părinților să le fie mai ușor să crească un copil autonom, conștient de propriile nevoi și ale celor din jur, cu stimă de sine, care să se bucure de viață în orice împrejurare.

 

Conferința „Ai copil. Învață să fii părinte” este organizată de către Fundația Varlaam Iași și Asociația Părinților Isteți București.

Rețeaua de sănătate Arcadia sprijină organizarea acestei conferințe, pe care o consideră o completare binevenită la toate celelalte acțiuni dedicate copiilor și familiei, în general, pe care le-a organizat în cele peste 16 luni de când oferă servicii avansate de sănătate pentru locuitorii din Iași și din întreaga regiune a Moldovei. Mesajele fundamentale ale rețelei Arcadia, privitoare la prevenție, la adoptarea unui stil de viață sănătos, la responsabilitatea ce ne revine pentru menținerea și protejarea stării de sănătate, au un ecou special atunci când vine vorba despre viața copiilor și despre echilibrul întregii familii.

Referindu-se la valorile comune, pe care atât organizatorii conferinței, cât și Arcadia, în calitate de sponsor, le împărtășesc, directorul executiv al rețelei Arcadia, Raluca Fiterman, a precizat:

„Rețeaua de sănătate Arcadia a fost construită în jurul câtorva componente-cheie, iar grija pentru copii și înființarea unui Centru de Pediatrie performant și puternic reprezintă una dintre direcțiile de acțiune cele mai importante pentru noi. Implicarea noastră într-o acțiune de înaltă ținută, care se adresează părinților și îi ajută să creeze o lume mai frumoasă pentru copiii lor, completează în mod fericit tot ceea ce facem, la rândul nostru, în interesul și spre binele celor mici. Misiunea noastră este legată de sănătatea trupului, într-adevăr, însă îmbrățișăm viziunea organizatorilor și credem și noi cu tărie în echilibrul benefic pe care îl creează o minte sclipitoare într-un corp sănătos, cu un suflet senin. Mesajul nostru pentru părinții participanți la proiectul „Ai copil” este simplu: sănătatea copiilor voștri este de neprețuit și depinde în primul rând de voi! Iar noi suntem aici ca să vă ajutăm, ori de câte ori va fi nevoie.

La conferința de sâmbătă, 26 noiembrie, Arcadia va fi prezentă cu un stand de informații și consiliere pentru părinți, va distribui materiale de prezentare participanților, iar copiilor înscriși la atelierele de creație le va oferi baloane și cadouri.