Informații utile

Spitalizare de zi

Spitalizarea de zi este un concept modern în cadrul căruia, prin intermediul tehnologiilor medicale avansate, o serie întreagă de proceduri medicale şi chirurgicale se pot desfăşura pe parcursul unei singure zile.

Pacientul rămâne internat într-o rezervă proprie, de dimineaţa până după-amiaza, fiind supus în acest timp unui set de consultaţii, investigaţii şi intervenţii în scop diagnostic şi terapeutic.


Specialităţi medicale

De spitalizarea de zi pot beneficia pacienţii noştri din mai multe specialităţi medicale:

  • Cardiologie
  • Medicină internă
  • Neurologie
  • Gastroenterologie
  • Oncologie
  • Pediatrie
  • Pneumologie
  • Endocrinologie


Specialităţi chirurgicale

Conceptul „day case surgery" permite şi pacienţilor din anumite specialităţi chirurgicale să beneficieze de spitalizarea de zi.

În funcţie de afecţiunile lor, pot beneficia de spitalizarea de zi pacienţi din următoarele specialități:

  • Chirurgie generală
  • Ortopedie şi traumatologie
  • Chirurgie plastică
  • Urologie
  • Chirurgie vasculară
  • Chirurgie oro-maxilo-facială
  • Neurochirurgia  (infiltrații)
  • Oftalmologia (cataracte)

Pacienții pot fi astfel supuşi intervenţiilor chirurgicale specifice, urmând ca după un timp de supraveghere postoperatorie de câteva ore şi după o verificare atentă a stării generale, să fie externaţi în aceeaşi zi.


Spitalizare continuă

Indiferent de specialităţile medicale sau chirurgicale cărora li se adresează, pacienţii care necesită internare în Spitalul Arcadia pot beneficia de îngrijire şi asistenţă medicală în cadrul departamentului cu paturi, în regim de spitalizare continuă.

Terapia propriu-zisă este susţinută prin celelalte facilităţi integrate ale spitalului: laborator, radiologie şi imagistică medicală, explorări funcţionale, fiziokinetoterapie, consultaţii interdisciplinare, asistenţă psihologică etc.

Ca măsură preventivă pentru situaţii de urgenţă, Spitalul Arcadia utilizează un sistem modern de analizoare automate Point of Care, cu unităţi individuale amplasate la fiecare etaj al clădirii, pregătit  să efectueze analize de laborator în regim de urgenţă, cu eliberarea rezultatelor în doar câteva minute.

Pentru pacienţii imobilizaţi la pat, sistemele mobile de radiologie sunt special concepute pentru a fi poziţionate între două paturi sau în spaţii mai greu accesibile şi permit proiecţii ale întregului corp al adultului sau copilului.


Blocul Operator Arcadia şi unităţile ATI

Blocul Operator din Spitalul Arcadia este alcătuit din cinci săli de operaţie, una dintre ele având facilităţi suplimentare dedicate chirurgiei pediatrice. Sălile de operaţie sunt proiectate conform standardelor profesionale internaţionale, astfel încât - în forma lor integrată din Spitalul Arcadia - acestea oferă condiţii de lucru unice în România:

  • sistemul de flux de aer laminar, existent în toate cele patru săli de operaţii, protejează spaţiul de lucru al chirurgilor şi zona mesei de operaţie, asigurând în jurul lor un mediu aseptic, prin eliminarea factorilor de poluare sau contaminare;
  • lămpile de operaţie, cu tehnologie led şi lumină rece, permit direcţionarea luminii şi distribuţia judicioasă a intensităţii luminoase;
  • pandantele mobile aduc la îndemâna chirurgului instrumentele şi prizele de gaze medicale, în condiţii de confort sporit şi de igienă perfectă;
  • mesele electrice de operaţie menţin temperatura pacientului la nivel optim;
  • sistemele radiologice de chirurgie, cu braţ mobil, permit găsirea, definirea şi vizualizarea în cele mai bune condiţii a câmpului anatomic investigat, la o doză minimă de radiaţii.

Toate sălile de operaţie ale Spitalului Arcadia sunt dotate cu sisteme individuale complete de laparoscopie, metodă chirurgicală minim invazivă cu multiple beneficii, şi cu electrocautere performante, pentru practicarea electrochirurgiei.

Spitalul Arcadia înglobează de asemenea unităţi de anestezie - terapie intensivă: Adulți și Copii, Neonatologie și Coronarieni.

În scopul eliminării riscurilor postoperatorii şi recuperării rapide a pacienţilor, unităţile ATI sunt dotate cu ventilatoare moderne pentru asistenţă respiratorie (cu aplicaţii pentru adulţi şi pentru copii), sisteme performante de monitorizare multiparametrică a pacienţilor, echipamente de administrare automată a medicaţiei.

Paturile speciale din unităţile ATI asigură confortul pacienţilor, uşurează manevrele medicale specifice acestui sector şi contribuie la mobilizarea rapidă a pacienţilor în perioada postoperatorie.

Dintre dotările speciale ale Departamentului Neonatologie, amintim lămpile şi mesele radiante, care menţin temperatura bebeluşilor la nivelul optim, sistemele de fototerapie, incubatoarele moderne, care asigură temperatura, umiditatea şi dozajul de oxigen necesare nou-născuţilor sau sistemele de ventilaţie performante, care contribuie la o adaptare rapidă şi fără riscuri a bebeluşilor la mediul extrauterin.

Prin parteneriatul încheiat cu Centrul de Transfuzii Iaşi, departamentele chirurgicale, blocul operator şi unităţile ATI ale Spitalului Arcadia sunt alimentate periodic cu sângele şi cu produsele sanguine necesare pentru toate intervenţiile chirurgicale programate şi pentru toţi pacienţii, indiferent de vârstă, starea medicală sau diagnosticul acestora.


Rezervele Arcadia - confort şi siguranţă

Satisfacţia pacienţilor este o prioritate.

Atmosfera plăcută, atitudinea deschisă şi caldă a personalului, armonia şi eleganţa ambientului le oferă pacienţilor internaţi liniştea şi relaxarea necesare, făcând perioada de spitalizare mai uşoară.

  • rezervele Arcadia au o capacitate de spitalizare pentru una sau două persoane şi oferă, la cerere, facilităţi pentru însoţitor.
  • paturile medicale Völker din dotarea acestora sunt controlate prin telecomandă şi au multiple funcţiuni şi utilităţi.
  • fiecare rezervă are prize de gaze medicale, mobilier modern, televizor LCD, telefon, sistem Nurse Call*, toaletă proprie, sistem de monitorizare permanentă a funcţiilor vitale.
  • rezervele din Departamentul Pediatrie au în plus şi câte un spaţiu de joacă pentru copii, sunt individuale şi au, la rândul lor, facilităţi pentru însoţitori.

*Sistemul integrat Nurse Call, instalat în toate rezervele din Spitalul Arcadia, permite apelarea de urgenţă a asistentei. Pacientul poate folosi unul dintre cele trei butoane de apel instalate în rezervă: lângă pat, în toaletă şi lângă uşa de intrare.

Powered by Froala Editor